VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Geruchten over snelle afronding overname Ziggo zwellen aan

Nadat Ziggo medio december bevestigde in gesprek te zijn met Liberty Global meldt persbureau Bloomberg nu dat een overname in de afrondende fase zit. Beleggers nemen een voorschot op een akkoord en sturen het aandeel omhoog.

René Obermann zou wel eens de geschiedenis in kunnen gaan als een van de kortst zittende ceo's van een Nederlandse beursgenoteerde onderneming.

Sinds 1 januari is de Duitser, afkomstig van Deutsche Telekom, ceo van Ziggo.

Nog geen week later komen -onbevestigde- berichten naar buiten dat de overnamepoging van Liberty Global,  ook eigenaar van UPC en grootaandeelhouder van het het Belgische Telenet, in de afrondende fase zijn.

Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg betreft het een vriendelijke overname, die medio deze maand nog wordt aangekondigd.

Als die informatie juist is zou dit betekenen dat het bod van Liberty Global een stuk beter moet zijn dan in oktober vorig jaar het geval was.

In de herfst liet Liberty ook al weten interesse te hebben in Ziggo, maar toen kwalificeerde Ziggo het bod als ", zonder inzicht te geven in de eventuele biedprijs en andere aspecten.

Ziggo zei niet of die kwalificatie de prijs of de structuur van de overname betrof. In december maakte Ziggo , nu al .

Premie en verwachtingen
Over de hoogte van een eventueel bod op Ziggo is nog niets bekend. Duidelijk is wel dat Liberty flink in de buidel zal moeten tasten als het beleggers een premie wil bieden op de laatste beurskoers om hen zo over te halen om hun stukken te verkopen.

De koers van Ziggo sloot op 15 oktober, de dag voor de eerste gesprekken bekend werden gemaakt, op 29,24 euro.

Na het overnamebericht op 16 oktober eindigde het aandeel op 31,20 euro. Inmiddels noteert het aandeel ruim vijftien procent hoger.

Aan de andere kant wordt Ziggo ook in de armen van Liberty gedreven. Als de gesprekken definitief afketsen dan zal de koers van Ziggo een aardige smak maken.

Woordvoerder Martijn Jonker van Ziggo liet tegenover ABM Financial News weten geen commentaar te hebben en verwees naar het persbericht van de kabelaar op 12 december jongstleden.

Ook woordvoerder Bert Holtkamp van Liberty Global wilde geen commentaar geven op de marktgeruchten.

LEES MEER:

12 december 2013

16 oktober 2013




Gerelateerde artikelen